GRC söker juristpraktikant vår eller sommaren 2015

Har du ett engagemang för diskrimineringsfrågor?

Göteborgs rättighetscenter söker juriststudenter för praktik i två olika perioder, våren och sommaren 2015. Du kan söka en eller bägge perioderna. Sista ansökningsdag är 9 februari 2015.

  • Vårens praktik är 16 mars-29 maj 2015 (datum kan diskuteras).
  • Sommarens praktik är preliminärt 1 juni-26 juni och 10 augusti-4 september 2015.

Göteborgs rättighetscenter – mot diskriminering

Göteborgs rättighetscenter (GRC) är en antidiskrimineringsbyrå. GRC verkar för alla människors lika rättigheter och möjligheter. Vår vision är ett samhälle fritt från förtryck, fördomar och diskriminering. GRC erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning och hjälper personer som utsatts för diskriminering. Vi håller även utbildningar och arbetar med opinionsbildning. Vi arbetar med att synliggöra samhällsnormer som skapar diskriminering samt hur olika maktstrukturer samverkar och förstärker varandra. Vi finns i tillgängliga lokaler på Första Långgatan 30 i Göteborg.

Praktiken

Praktikplatsen avser i första hand heltid under hela perioden. Det finns även viss möjlighet att anpassa omfattning och period efter praktikantens önskemål. För praktikanter utgår ingen lön eller ersättning. Samordning med övriga studier kan ske utifrån de villkor som gäller hos respektive universitet. Praktikuppgifterna kan bland annat bestå i att:

  • ge rådgivning över telefon/e-post och vara med på klientmöten
  • utföra rättsutredningar
  • vara med vid förhandling med motpart
  • delta vid externa utbildningar, opinionsbildning och den dagliga verksamheten på GRC.

Vem söker vi?

GRC söker en juriststudent som har ett engagemang för diskrimineringsfrågor, humanjuridik och mänskliga rättigheter. Du ska dela GRC:s värderingar och ha en förståelse för diskriminerande normer och maktstrukturer. Du ska också ha grundläggande kunskaper i svensk diskrimineringsrätt. Personliga egenskaper vi värdesätter är respektfullt och öppet förhållningssätt till människor samt förmåga att arbeta självständigt. Meriterande är även datorvana, förmåga att möta människor i utsatta situationer, förståelse för folkrörelsernas/civilsamhällets roll i samhället samt språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Ansökan

Göteborgs rättighetscenter arbetar utifrån en kompetensbaserad och icke-diskriminerande rekryteringsmetod. Det innebär att de sökandes svar i frågeformulär och intervju kommer att bedömas utifrån de kompetenser som efterfrågas. Vi tar inte emot CV eller personligt brev.

Du ansöker genom att fylla i ett webbformulär med frågor (gbgrc.se/praktik). Sista ansökningsdag är måndag 9 feb 2015. Sökande som uppfyller kriterierna i frågeformuläret kommer gå vidare till intervju som genomförs måndag 16 feb 2015. Intervju kan genomföras på GRC:s kontor eller via Skype. Vi ger besked om vem som får praktikplats senast fredag 20 feb 2015.

Kontakt

Erik Mägi, jurist: erik.magi@gbgrc.se