Ansökan kommunikatör 2018

Ansökan kommunikatör 2018

Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering (GRC) söker en kommunikatör 

Vill du arbeta med kommunikation inom området mänskliga rättigheter och antidiskriminering? Ta chansen! Vi söker nu en kommunikatör till Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering, en av Sveriges antidiskrimineringsbyråer.

Som kommunikatör på GRC kommer du få arbeta med att stärka GRC:s identitet och profil som oberoende expert inom området mänskliga rättigheter och antidiskriminering. Du kommer få möjlighet att själv forma arbetet utifrån din roll som kommunikatör.

Du kommer även få arbeta fram en kommunikationsplan för verksamheten och ansvara för att uppdatera vår hemsida och underhålla vår närvaro på social medier. Du kommer även få ta fram material för att marknadsföra våra projekt, utbildningar och de event som GRC är engagerade i under året.

Du kommer arbeta tillsammans med övrig personal på GRC för att nå fler personer och organisationer i vårt upptagningsområde för att få ett större genomslag för vårt uppdrag. Du kommer också att vara en del i vårt opinionsbildande arbete och vara ett stöd både till vår styrelse och den övriga verksamheten.

Vi söker dig som:

Vi söker dig som har kunskap om, och fingertoppskänsla för, samhälle, politik och mänskliga rättigheter. Du är en driven skribent som lätt anpassar ditt språk till olika syften och målgrupper. Du har också god förmåga att hitta, analysera och sammanfatta stora mängder information. Du har förmågan att arbeta individuellt och i grupp och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål.

Vi tror att du har följande kvalifikationer:

  • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och kontakt med media
  • Har erfarenhet av arbete i ideella/idéburna organisationer

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att arbeta med antidiskriminering, mänskliga rättigheter eller normkritik
  • har arbetat med grafisk design och har erfarenhet av de vanliga grafiska programmen såsom Indesign, Photoshop och Illustrator.

Vilka är vi?

Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering är en antidiskrimineringsbyrå för västra Sverige med 34 av Västra Götalandsregionens kommuner i vårt upptagningsområde.

Vi verkar för alla människors lika rättigheter och möjligheter oavsett etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, kön, könsidentitet eller könsuttryck, sexuell läggning, funktionsförmåga och ålder. Vår vision är ett samhälle präglat av mångfald och respekt, fritt från förtryck, fördomar och diskriminering.

Intresserad?

GRC arbetar utifrån ett inkluderande synsätt som riktar sig både externt och internt och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering. Alla ansökningar bedöms utifrån de kompetenskrav som arbetet ställer.

För att söka tjänsten, fyll i webbformuläret här.

Vi använder oss av en anonymiserad, inkluderande och kompetensbaserad ansökningsprocess och tar endast emot ansökningar via hemsidans formulär. Vi tar inte emot personliga brev.

Sök senast den 25 maj 2018. Ansökningar som inkommer efter detta datum behandlas ej. Kallelse till intervju kommer ske i juni 2018.

Anställningsform:

Allmän visstidsanställning t.o.m. december 2018. 75% tjänst, fast lön, individuell lönesättning. Start efter överenskommelse, möjlighet att starta med kort varsel ses som meriterande.

Frågor?

Skicka ett mail till ansokan@goteborgsrattighetscenter.se