Papperslösas rätt till staden, seminarium på filmfestivalen

Äger rum: 2014-01-29

GRC:s projektledare Paula Cardozo modererar seminarium under filmfestivalen om papperslösas rätt till staden. Ett samarrangemang mellan Göteborgs internationella filmfestival och Fristad Göteborg (ett projekt initierat av Ingen Människa Är Illegal och Göteborgs rättighetscenter).

Papperslösas rätt till staden

Onsdag 29 januari 11.00 Pustervik

Under festivalen visas i år den norska filmen Letter to the King, (sid 69), av Hisham Zaman, där vi får följa en grupp flyktingar under en dag i Oslo.
Göteborg ska vara en stad för alla. Men för de som inte har uppehållstillstånd begränsas möjligheten att röra sig fritt och ta del av stadens utbud kraftigt. Till exempel kräver många verksamheter att man registrerar sig med ett svenskt personnummer, vilket papperslösa saknar. Rädsla för att bli gripen eller angiven gör också att många inte vågar uppsöka olika verksamheter.
Vad kan det innebära att leva som papperslös i Göteborg? Och på vilka sätt kan organisationer, företag och privatpersoner göra staden mer tillgänglig? I panelen medverkar personer som har varit papperslösa samt representanter från frivilligorganisationer och Göteborgs Universitet.

Läs mer här.